Solid seier over opprykksfavoritten

Postet av Lagleder Fellesbruker den 1. Okt 2016

I dag møtte vi opprykksfavoritten Træff. Træff var også i fjor et av topplagene i «møre pulja». I år er de ytterligere forsterket og har tydelige ambisjoner om opprykk. Vi var derfor spente på å se hvor toppnivået i pulja ligger. Etter denne kampen er vi fortsatt ikke sikre på at vi har fått sett toppnivået ennå. Det er lett å se at det er Træff som er det laget med størst potensial, men vi mistenker at de ikke fikk tatt ut noe toppnivå i dag. For vår del svinger prestasjonene fortsatt mye, men i dag fikk vi vist mer av det vi kan. Spesielt i første omgang.

De første 10 minuttene var jevnspilte. Vi kontret på alle muligheter (og umuligheter) noe som bidro til å slite ut Træff. Etter 10 minutter klarte de ikke å løpe like fort hjemover og vi fikk dermed mange enkle kontringsmål. Vi ga oss ikke før det ved halvtid sto 20-14 på tavla. Vi var ikke så fornøyd med forsvarsspillet og det var spesielt deres gode linjespiller som skapte problemer for oss.

I andre omgang fikk vi bedre kontroll på linja, men klarte ikke å få igang kontringsspillet på samme måte. Dette skyldtes at begge lag fikk en del utvisninger. Midtveis i omgangen tok Træff frimerke på en av våre bakspillere. Vi brukte litt tid på å finne flyten igjen, men slapp dem ikke nærmere enn 3 mål. Etter hvert klarte vi igjen å finne flyten og gikk litt ifra. Mottrekket fra Træffs trønderske trener Emil Holden var å ta et nytt merke. I og med at vi hadde brukt opp time-outen ble løsningen å senke tempoet litt og kontrollere klokken. Vi vant til slutt 32-28.

Vi er veldig fornøyd med å slå et så godt lag, men vi liker ikke å slippe inn så mange mål. Prestasjonene svinger fortsatt, men vi er hele tiden i positiv utvikling. Nå har vi hatt mange kamper på kort tid, så det skal bli greit å få en periode med trening igjen. Vi topper foreløpig tabellen. Det er mer en morsom kuriositet, enn noe som er viktig for oss. Vi er 100% fokusert på å utvikle ferdigheter. Resultater kommer som konsekvenser av positiv utvikling over tid.