​Melhus/Gimse J16 reiste kjerringa i regionserien

Postet av Lagleder Fellesbruker den 2. Okt 2016

Etter et solid tap mot seriefavoritt CSK forrige helg, skulle Melhus/Gimse J16 prøve seg mot et ungt og lovende Strindheim 2. Strindheim 2 kvalifiserte seg til regionserien med sitt 15-årslag, men de skulle få utfordringer mot Melhus/Gimse sine 15- og 16-åringer i skjønn forening.

Før kampen var det fokus på de defensive arbeidsoppgavene – kroppstaklinger, ingen kontringsmål i mot og ingen tap av retur fra egen målvakt. Disse oppgavene løses tidvis meget bra og spesielt gledelig er det at det ikke er noen kontringsmål i mot og ingen tap av retur fra egen målvakt. Første omgang var jevn og Melhus/Gimse-jentene får en ekstra utfordring når Strindheim legger seg ut med et offensivt 3-2-1 forsvar. Med god hjelp fra målvaktene Maren Kjelstad og Aurora Øyås kunne jentene gå til 14-11 ledelse etter første omgang. For å omgå utfordringene med 3-2-1 skulle jentene øke tempo i ankomstfasen og flere tidlige avslutninger. Med fortsatt suverent målvaktspill og økt tempo i ankomst får vi flere enkle kontringsmål i andre omgang av våre hurtige kantspillere. I etablert angrep fungerer bakspillerne godt, og Marie Rokkones Hansen kunne gjøre opp regningen med 11 mål. I tillegg valgte hun å bruke ett skudd for å forbedre lufta i hallen – nødutgangen ble åpnet. Defensivt står vi godt bakover, uansett hvem som bekler de ulike rollene. Kampen avsluttes med komfortable 26-19.

Gledelig er det at humøret i spillergruppa er godt. Dette er første sesong på samme lag for mange av jentene. Oppmuntringer og humør bidrar til å skape tryggheten som skal til for at jentene tør å ta ansvar i kampens hete. Melhus/Gimse J16 takker Strindheim 2 og dommere for kampen.