​Uavgjort mot Byåsen J16

Postet av Lagleder Fellesbruker den 5. Jan 2017

Det var ikke mange andre enn oss selv som trodde på at vi kunne vinne mot den soleklare serielederen. Nå klarte vi ikke å vinne kampen, men vi er godt fornøyd med at vi klarer å få med oss i hvertfall 1 poeng. I dag manglet vi 4 sentrale spillere, som deltok på RUM samling. Derfor var det ekstra gledelig å se at de spillerne som kom inn kunne bite så godt ifra seg. Dette er et godt kvalitetstempel på det arbeidet vi gjør med hele gruppa vår.

I innledningen av kampen så det mørkt ut. Byåsen var flinke til å løpe returløp, så når vi kontret mot deres etablerte forsvar, fikk vi trøbbel. Tidlige avslutninger ga Byåsen muligheten til å gjøre det de kan best. Etter 3 kjappe kontringer imot, tok vi en timeout og fikk justert oss i forhold til når vi skulle jage etter og når vi skulle roe ned. Dette førte til at vi kunne styre kampbildet slik at det passet oss best. Inn mot pause fikk vi kontakt igjen og lå under med bare 1 mål.

Vi hadde lyktes offensivt med midtkryssene våre, så vi forventet at Byåsen kanskje ville forsøke å legge ut til 5:1. Det var akkurat det de gjorde. Vi hadde snakket en del i pausen om hvordan vi skulle løse det. Vi fikk en god start på omgangen og det ble klart at Byåsen ikke klarte å riste oss vekk. De ledet stort sett hele omgangen men bare med 1-2 mål. Da det var igjen 1 min og 15 sekunder tok vi timeout og la en plan for de to neste angrepene. Vi skulle først kjøre et midtkryss mot venstre for å dra vekk den fremre 3-eren slik at Marie kunne angripe innover og lete etter linja hvis de stupte ut på henne. I andre angrepet var planen å kjøre et falsk kryss mot venstre for så å gå for gjennombrudd eller utspill til kant. Første spillet lyktes vi med å finne linja, men en god målvaktsredning hindret oss i å gå opp til uavgjort. Vi beholdt ballen og kunne derfor iverksette spill nr 2. Det lyktes vi med og gikk opp til uavgjort, men da var det så lite tid igjen at vi ikke kom til å få et nytt angrep. Dermed måtte vi fokusere på å beholde det ene poenget.

Da det var bare 15 sekunder igjen tok Byåsen timeout. Det ga oss tid til å organisere oss og legge en plan. I stedet for at de skulle få være i føringen og bestemme, ønsket vi å forvirre dem. Vi snakket høyt om å gå ut i mann - mann forsvar. Da vi entret banen stilte vi oss langt fremme, men da dommerne blåste igang trakk vi oss tilbake i 6:0. Byåsen ble stående noen sekunder uten helt å vite hva de skulle gjøre. Vi fikk satt inn ei takling og tiden rant ut. Byåsen klarte ikke å score på direkte frikastet og dermed ble det poengdeling. Og det var nok vi mest glad for. Dette Byåsenlaget slår oss pr nå i 9 av 10 oppgjør og er trolig en av favorittene til å ta medalje i årets Bringserie.

Utviklingen i Melhus/Gimse går svært raskt. Det var ingen som turte å tenke tanken på at vi kunne spille jevnt med de beste lagene for bare et halvt år siden. Det blir spennende å se hvor dette fører i fremtiden.