Seier etter 5 uker uten kamp

Postet av Lagleder Fellesbruker den 2. Nov 2017

Endelig skulle vi få spille kamp igjen. På grunn av flytting av flere kamper har ikke damelaget spilt kamp på hele 5 uker. Selv om vi har trent godt er det noe helt annet å spille obligatoriske kamper. Dagens motstander var Strindheim. De har hatt en tøff start på sesongen. Hvor de har møtt Elnesvågen, Kristiansund og Spjelkavik som alle er regnet som topplag. Strindheim har måttet komponere et helt nytt lag rett før sesongstart. Det bærer de første resultatene preg av. Vi hadde sett dem spille mot Skaun (seier 29-19) og visste at de hadde fått bedre orden på lag og spill. Dette er et lag som på ingen måte kommer til å ligge på nedre del av tabellen. Selv om de ennå er litt lite samspilte har de mange gode spillere og fremfor alt god innsats og moral. Vi forventer at Strindheim kommer til å bli en vanskelig motstander for de fleste lagene utover sesongen.

Vi kom godt igang i dagens kamp og ledet 5-0 etter 5 minutter. Etter hvert jevnet det seg ut litt. Vi slet med å få flyt i ankomstspillet vårt. Her henter vi vanligvis mange mål. I tillegg var ikke forsvaret vårt godt nok i dag. Strindheim hadde mange blinde innstartinger og en linjespiller som konstant løp frem og tilbake inne på linja. Det er ikke så ofte vi møter slikt angrepsspill så det var en nyttig erfaring. Også i denne fasen av spillet var vi litt kamprustne. Den fasen vi lyktes best med var vårt etablerte angrepsspill. Det er også her vi har jobbet mest med å heve prestasjonene noen hakk i perioden uten kamper. Det etablerte angrepsspillet har vi slitt litt med i sesongoppstarten. Slik sett er det positivt å se at vi lykkes nettopp her. Både forsvar og kontringsfasene føler vi at vi har god kapasitet, selv om vi ikke får det ut i dag. Dette er noe vi skal bruke de neste kampene til å orden på igjen.

Spesielt gledelig i dag var det å se at Janne Fagerbekk fikk sitt virkelige store gjennombrudd på seniornivå. Vi har sett det lenge på trening, men i dag fikk hun det virkelig ut i kamp også. Janne har hatt en meget fin utvikling helt siden januar. Hun har lagt ned mye arbeid og vært svært strukturert i sitt treningsarbeid. Hun har trent 10-12 økter pr uke og alt logges i treningsdagboka. Janne er et av de best eksemplene på at hardt arbeid og tålmodighet er det som skal til for å lykkes. I dag scorte hun 7 mål. Noen i kontra, andre etter utspill, men også noen inn i banen. Det blir spennende å se hvor dette ender, for det er ingenting som tyder på at utviklingen er i ferd med å stoppe.

Etter å ha ledet 20-13 til pause klarte vi ikke å bygge videre på dette i andre omgang. Det gikk en lang periode før vi scorte mål. Etterhvert ble kampen litt uryddig og ble preget av mange utvisninger begge veier. Vi klarte ikke helt å komme opp på rett nivå igjen og Strindheim fikk etterhvert flyt i spillet sitt og tok innpå. Vi ble litt stresset, men ikke mer enn at vi var trygge på at det kom til å løsne igjen. Det tok litt lengre tid enn vi ønsket, og Strindheim var på det nærmeste 3 mål unna. Så fikk vi et par enkle kontringsmål og var med ett opp i en 6 måls ledelse igjen. Derfra kunne vi kontrollere kampen og vant til slutt 31-24.

Dette var ikke noen topp kamp av oss, men det skal også Strindheim ha sin del av æren for. De gjorde det vanskelig for oss.

Nå ser vi framover mot lørdagens kamp mot Midsund og satser på en prestasjonsheving der.