Viktig steg mot kvalikplass

Postet av Lagleder Fellesbruker den 25. Feb 2018

Før denne kampen mot Elnesvågen hadde vi igjen å møte 3 av topplagene. Vi har 3 tap mindre enn hovedutfordrer Kristiansund, derfor var det meget viktig for oss å unngå å tape denne kampen. Elnesvågen er det av topplagene som har de beste resultatene etter nyttår. De har vunnet mot Træff med 8 mål og slått Kristiansund 2 ganger med 4 og 10 mål. Derfor var vi veldig spente på akkurat denne kampen. Med seier ville vi være i den situasjonen at vi kan sikre oss kvalikplass med seier eller uavgjort mot Kristiansund neste hjemmekamp. På grunn av helgas Bring arrangement i Melhushallen måtte vi spille kampen i Horghallen.

Det var Elnesvågen som startet kampen best og det gikk 8 minutter før vi for første gang gikk opp i ledelsen på 5-4. Derfra og ut omgangen hadde vi full kontroll. Vi gikk til pause med en 17-7 ledelse. I andre omgang startet vi også godt, men fikk en skade som gjorde at vi måtte gjøre noen endringer. Dette gjorde at vi mistet litt av momentet, og Elnesvågen benyttet muligheten til å knappe inn på forspranget. Vi slapp dem aldri nærmere enn 6 mål, men er ikke helt fornøyd med at vi lager spenning i kampen igjen. Dette er ofte et problem når man mister flyten, da er det tungt å koble seg på igjen. Selv om Elnesvågen lagde mange mål i 2 omgang, kom målene på omtrent samme måte hver gang. Vi følte derfor at vi hadde relativt god kontroll på situasjonen og jobbet litt med å justere oss. Da vi ikke lyktes med det valgte vi ty til et grep vi ikke liker så godt. Vi tok frimerke på Benedicte Holsen. Vi liker ikke å ta merke på en spiller for vi ønsker å bruke gode motspillere til å gjøre oss selv bedre gjennom å finne løsninger. Det gir en litt vond bismak å ta vekk en ung spiller fra kampen, men Benedicte hadde scoret 17 mål, så det å stå de siste 5 minuttene med merke gikk vel sikkert greit.

Vi følte til tross for at vi tapte 2 omg at vi hadde god kontroll på kampen. Vi vant til slutt 36-28.

Nå ser vi frem til å møte Kristiansund hjemme om 14 dager. Det blir en spennende kamp mot det eneste laget som så langt har klart å ta poeng fra oss.