Knallsterk seier i sesongåpningen

Postet av Lagleder Fellesbruker den 10. Sep 2015

Vi åpner årets sesong på tøffest mulige måte. De 3 første kampene møter vi hardtsatsende lag som forventes å ligge i toppen av tabellen. CSK 2 er et lag med unge talentfulle jenter som trener og trenes godt. De er godt skolerte og spiller fin håndball. Da vi møtte dem i Trønder Energi cup for noen uker siden, ble vi til tider rundspilt av samme lag. Derfor var vi meget spent før denne kampen. Vi visste at vi hadde tatt nye steg etter dette, men var usikre på om det ville være nok.
Vi har jobbet mye med defensiv trygghet, og hadde stort fokus på dette i inngangen til kampen mot CSK. Vi ønsket å nekte dem å lage enkle mål i kontringsfasene samt å bryte opp deres ballflyt, slik at de ikke kunne holde så høyt tempo i etablert angrep. Dette er noe vi har øvd mye på. Det er utrolig deilig å se at det sitter såpass godt i første tellende kamp. Vi har fortsatt mer å jobbe med også i denne delen av spillet, men vi gjør altså vår beste prestasjon i åpningskampen.
Selv om vi sliter med å finne gode løsninger på deres 321 forsvar, klarer vi gradvis å bygge opp en 4 måls ledelse. Dette på grunn av strålende forsvar og returløp. Vi leder 4-0 godt ut i første omgang. Den defensive tryggheten gjør at vi ikke blir stresset over å ikke lykkes så godt i angrep.
På stillingen 7-3 tar CSKs trener Kristian Walstad time out. Den bruker vi godt til å forsterke noen enkle oppgaver som har fungert godt for oss. Vi kontrollerer kampen ut til pauseresultatet 9-4.
En av våre store styrker som lag er evnen til å reflektere og evaluere. Dette gjør oss endringsdyktige også innenfor rammen av en enkeltkamp. Spillerne bidrar konstruktivt med sine opplevelser og erfaringer. Vi blir enige om videre arbeidsoppgaver og hvordan vi skal føre kampen. Vi går ut med en offensiv innstilling og skal forsøke å vinne også andre omgang.
Vi beholder roen og klarer å styre kampbildet. CSK blir litt utålmodige og tar tidlige avslutninger. Vi føler at vi har god kontroll, men sliter med å stoppe CSKs venstre bakspiller. Vi forsøker å ligge mer offensivt på henne, noe vi lykkes godt med.
Selv om vi ikke har trent så mye angrepsspill så langt, klarer vi å bryte ned CSKs gode 321 spill. Vi er svært godt fornøyd med at vi klarer å tvinge dem til å gå ned i 6:0. Vi kontrollerer kampen, men føler oss ikke helt trygge før det står 5-6 min igjen av omgangen. Da leder vi med 8-9 mål.
Vi vinner kampen 26-15 og er svært godt fornøyd med å få ut en maksprestasjon i første viktige kamp.
Vi har svært mye å gå på, så det blir meget spennende i fortsettelsen. Vi kommer til å videreutvikle angrepsspillet mye i tiden som kommer. Det skal være spennende og underholdende å se Melhus/Gimse spille.