Viktig seier i helgas andre toppkamp

Postet av Lagleder Fellesbruker den 27. Sep 2015

Etter gårsdagens tøffe batalje mot Selbu, skulle vi på ny spille kamp mot ett av topplagene i divisjonen. Malvik HK 93 har en fin blanding med unge lovende spillere og rutinerte veteraner. Malviks trener Solbjørg Sjaastad hadde for anledningen kalt inn tidligere Selbu og Byåsen spiller Kari Aftret Ready til tjeneste i et forsøk på å ta med seg 2 poeng. Hun hadde sågar lovet danseshow på konsert med favorittbandet sitt, DDE, hvis de vant. Selv om det sikkert hadde vært morsomt å se, var vi overhodet ikke interessert i å gi fra oss poengene.

Det var derimot Malvik som startet best og spilte hurtig og underholdende håndball. Vi hadde trøbbel med å stoppe deres kontante rullespill, noe som gjorde at de kunne stupe gjennom på utsiden av vår 2-er forsvarere. Dette gjorde at vi fikk for stor spredning i vår sentrale 4-er. Da fikk de store rom til skyttere og linjespilleren. På samme måte som i kampen mot Vikvarvet/Selbu så klamrer vi oss fast til pause. Vi er heldige som kan gå til pause med stillingen 15-15. Vi liker ikke å slippe inn såpass mange mål på en omgang, men lagets store styrke ligger i evnen til å reflektere og finne konstruktive løsninger. I pausen drøfter vi hvordan vi skal justere forsvaret for å kunne stå mer kompakt.
Det gir umiddelbart avkastning og vi lykkes godt med å stoppe rullespillet og deres ankomster. Dermed sliter de med å finne gode muligheter. Vi får noen enkle kontringer og bruker tid på å bearbeide deres forsvar. Sakte, men sikkert klarer vi å gå fra med 4-5 mål. Malvik blir i denne perioden veldig stresset og jager opp tempoet litt for mye. De gjør flere tekniske feil og tar tidlige avslutninger. Dermed kan vi roe ned og kontrollere kampen inn til en seksmålsseier (23-29).
Dette var to meget viktige poeng for å kunne henge med i toppstriden i divisjonen. Nå får vi 3 gode treningsuker før vi skal ut i kamp igjen. Da skal vi komme tilbake og prestere på et høyere nivå, spesielt angrepsmessig.